Wie ben ik? 5 inzichten die Human Design je biedt

Ben je op een punt in je leven beland waarbij je jezelf afvraagt: “Wie ben ik ?” Of ben je nieuwsgierig naar de diepere lagen van je eigen persoonlijkheid? Heb je het gevoel dat er meer is dat iets zegt over wie jij bent, dan waar je zelf bewust van bent? Dat er ook onbewust nog veel te ontdekken valt? Misschien kan Human Design je de inzichten geven die je zoekt. Met de unieke combinatie van Oosterse en Westerse traditionele wetenschappen (bijv. Westerse astrologie) en moderne wetenschap zoals o.a. kwantummechanica biedt Human Design een fascinerende kijk op de essentie van wie we zijn. Zowel bewust als ook onbewust. Hier zijn vijf inzichten om je op weg te helpen naar zelfontdekking:

 1. Begrijp je Human Design type en bijbehorende strategie

Human Design identificeert vier hoofdtypen: Manifestors, (Manifesting) Generators,  Projectors en Reflectors. Elk type heeft zijn eigen unieke strategie om correct door het leven te het navigeren.  Het dient Manifestors bijvoorbeeld om anderen te informeren over hun acties voordat ze tot actie overgaan. (Manifesting) Generators ontmoeten veel minder frustratie wanneer ze hun innerlijke respons volgen en alleen handelen wanneer ze een diepe, innerlijke voldoening voelen. Projectors gedijen wanneer ze worden herkend, erkend en uitgenodigd voor hun inzichten en opgedane wijsheid. Reflectors hebben behoefte aan veel tijd (een volledige maancyclus) en ruimte om belangrijke beslissingen te nemen. Wanneer je jouw Human Design type en strategie ontdekt en er mee gaat experimenteren kan je meer harmonie met het leven, met jezelf en met anderen ervaren.

 1. Leer luisteren naar je (innerlijke) autoriteit

In Human Design verwijst (innerlijke) autoriteit naar de meest betrouwbare gids voor het nemen van beslissingen. Voor de meeste mensen is dit een innerlijke autoriteit. Dat kan de wijsheid van de emotionele golf zijn, of responderend onderbuikgevoel. Voor de volgende in het wellicht een intuïtief of zakelijk weten terwijl het voor de ander voortkomt vanuit een diepe wil om ergens voor te gaan. Een zeer klein percentage heeft geen innerlijke, maar een proces van autoriteit om tot helderheid te komen. Door je bewust te worden van, inzicht te krijgen in en te vertrouwen op je innerlijke autoriteit, kun je beslissingen nemen die echt kloppen met wie je bent, in plaats van te worden beïnvloed door externe factoren.

 1. Ontdek je Human Design profiel

Je Human Design profiel / Profile biedt inzicht hoe je jezelf bewust en onbewust presenteert aan de wereld. De rol die jij speelt op dit ‘aardse toneel’. Het bestaat uit twee nummers, bijvoorbeeld 1/3 of 6/2, die elk een specifieke dynamiek vertegenwoordigen. Het eerste cijfer geeft aan hoe je jezelf ervaart, de rol of manier van doen waar jij je meer bewust van bent. Het tweede cijfer geeft inzicht in  hoe anderen je waarnemen, hoe jouw lichaam onbewust handelt of wat het uitstraalt. Door je profiel te begrijpen, kun je meer inzicht krijgen in je gedrag en interacties.

 1. Onderzoek je Human Design Incarnation Cross

Human Design Incarnation CrossHet Incarnation Cross of Incarnatie Kruis is een essentieel onderdeel van je Human Design-chart. Het geeft inzicht in dat wat we vaak bestempelen als ‘Levenspad of zielsmissie’. ‘Waarom ben ik hier? ‘ zou een vraag kunnen zijn waar inzicht in het Incarnation Cross licht op kan schijnen. Het geeft voor 70% aan wat jij hier op aarde representeert. Door je Incarnation Cross te onderzoeken, kun je dieper begrip krijgen van je levensdoel, van het licht dat je schijnt en hoe dat licht haar gronding vindt. Het Incarnation Cross vertelt niet iets over het ‘hoe?’ Om een voorbeeld te geven: Een school juf en een stratenmaker kunnen hetzelfde Incarnation Cross hebben. De thema’s zijn vergelijkbaar. De manier waarop daaraan uiting/ invulling wordt gegeven is duidelijk anders. Het kan zijn dat andere componenten ind e Human Design Chart daar dan weer inzicht in kunnen geven.

 1. Herken je Niet-Zelf, de geconditioneerde jij

In Human Design wordt de term “niet-zelf” gebruikt om te verwijzen naar de (sociaal-maatschappelijke) conditionering en verwachtingen die we hebben opgepikt vanuit onze omgeving en die niet overeenkomen met onze ware aard. Neem initiatief, zorg eerst voor een ander, bewijs wat je waard bent, etc.). Door bewust te worden van deze niet-zelfverhalen in ons hoofd, de aannames en patronen kunnen we ze herkennen en kan dat ons wijsheid geven. Ook kunnen we dan steeds beter het zien voor wat het is, een verhaal dat we kunnen laten zijn, zonder onszelf ermee te identificeren. Zo kunnen we op den duur gemakkelijker terugkeren naar onze authentieke zelf.

In je zoektocht naar zelfontdekking kan Human Design een waardevol instrument zijn dat diepgaand inzicht kan bieden in wie je werkelijk bent. Door je type, strategie, innerlijke autoriteit, profiel, Incarnation Cross en niet-zelf te verkennen, kun je een dieper begrip krijgen van jezelf en een leven leiden dat meer in lijn is met je ware aard.

Ben je nieuwgierig geworden? Dan zijn er diverse GRATIS mogelijkheden om stap voor stap iets meer antwoord te krijgen op je vraag: Wie ben ik? Kijk op deze pagina op mijn website en

 1. Maak GRATIS je eigen Human Design chart
 2. Download het GRATIS e-book
 3. Bestel de GRATIS Human Design Basics minitraining
 4. Lees meer over Human Design
 5. Bekijk en beluister ander materiaal en blogs
 6. Wil je verder onderzoeken? Boek dan een persoonlijke Human Design analyse

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan