ENCOURAGE INDIVIDUALS TO BE DIFFERENT. NOT BEST

De keus voor een Human Design. Analist.

Misschien ben jij ook op zoek naar een Human Design Professional… Als mensen in mijn praktijk komen voor hun Human Design analyse (Human Design foundation reading) hebben ze vaak een zoektocht gehad in de Human Design ‘jungle’. Ze zien soms door de bomen het bos niet meer. Het is onduidelijk tot wie ze zich voor wat kunnen richten, welke informatie klopt en welke niet, wie wat doet of waartoe iemand gecertificeerd is. Of sterker nog; of iemand überhaupt gecertificeerd is. Graag wil ik hier wat licht op schijnen, want het kan voor het verloop van jouw Human Design pad wel van belang zijn.

De IHDS (International School of Human Design) heeft per land een lijst van mensen die officieel zijn gecertificeerd en voor welke kwalificaties. Het raadplegen van deze lijst heeft als doel om een bepaalde kwaliteit en professionaliteit te garanderen. Een gecertificeerd analist heeft alle nodige cursussen, opleidingen en persoonlijke analyses gedaan en heeft de IHDS certificering behaald. Dit betekent dat hij/ zij zekere competenties heeft ontwikkeld om een gekwalificeerde en professionele service te garanderen. Je wordt niet ‘zomaar’ analist, daar gaat ca. 3 – 4 jaar studie aan vooraf.

Een Professioneel Analist is geen guru, healer of een ‘verkoper van mooie formules’. Hij/ zij lost geen problemen of dilemma’s op, verandert geen levens van de ene dag op de andere. Een Professioneel Analist geeft door de lens van Human Design inzicht in onze mechaniek werkt, inzicht in de aspecten die we kunnen vertrouwen en consistent zijn en wat juist inconsistent is en steeds verandert. Inzicht in onze kracht, wijsheid en valkuilen. Onze rol en missie en hoe we de weerstand in ons leven kunnen verminderen door correct te navigeren. En vooral hoe dit alles zich tot elkaar verhoudt. Human Design geeft ons een kaart om mee op reis te gaan; magisch, complex, soms tragisch en vaak komisch. Het gaat het mentaal begrijpen, concepten en ideeën over hoe het zou moeten zijn, voorbij. “No choice”, zei de Voice.

Er is veel informatie in omloop, maar het is niet genoeg om de vele informatie te lezen. Het gaat niet om enkel de betekenis van een poort, een kanaal of een definitie te kennen om een analyse te kunnen geven over wat wel/ niet correct is. Het vraagt een goede interpretatie van het holistische geheel naast het dagelijks experimenteren en observeren, dag na dag, maand na maand, jaar na jaar gedurende het jaren durende opleidingstraject om de ervaring en vaardigheden te ontwikkelen om ook een ander te kunnen initiëren in dit experiment. Een experiment welke ons de mogelijkheid biedt om ons harmonieus door het leven te bewegen, volgens onze ware natuur, met onze beperkingen en ons unieke perspectief. Dat vraagt een mede een bepaalde verantwoordelijkheid.

Er zijn mensen die in opleiding zijn tot Professioneel Analist: sommigen zijn dichtbij het einde van de training en dienen enkel nog hun eindopdracht te doen. Anderen staan nog aan het begin van hun reis en verspreiden de basiskennis die ze hebben als betaalde diensten.

Ook zijn er mensen die geen Human Design opleiding hebben gehad (misschien slechts een workshop hebben gevolgd) en zelf ‘aan de slag’ zijn gegaan met het vergaren van informatie. Ze geven met veel enthousiasme en plezier informatie die in het gunstigste geval echt de goede intenties heeft. Echter in ongunstige gevallen zijn het slechts kleine hints of ‘flarden van informatie’ die de ander alleen maar meer verwarren en ze mogelijk weghaalt bij de mogelijkheid om zichzelf ten diepste te leren kennen wanneer dit was gebaseerd op een kwalitatieve analyse en persoonlijke dagelijkse oefening. Of erger nog, geven ze zich ten onrechte uit tot Human Design Professional zonder zelf ook maar enige training te hebben gehad. Echter, Human Design is niet is dat je zomaar even ‘doet’…

Daarom is het belangrijk mensen te vinden die de noodzakelijke stappen zelf hebben gezet, bestudeerd én ervaren om een analyse te kunnen geven van deze logische, mechanische en holistische informatie vanuit hun persoonlijke perspectief, begrip van en experiment met hun eigen design.

Ook heel belangrijk: Wanneer je je verder wilt gaan verdiepen in Human Design of als je wil deelnemen aan de Foundation Levels I – II – III (zoals bijvoorbeeld een Living Your Design workshop of Rave ABC training) dan is een analyse van een gecertificeerd analist een vereiste. Als dit mogelijk een toekomstige intentie voor je is, wees dan bewust waar je jouw analyse laat doen, zodat je niet voor een vervelende verrassing komt te staan en nogmaals een analyse moet laten doen. Bekijk dan vooraf of je ‘analist’ ook daadwerkelijk gecertificeerd is.

Niet iedere Human Design Professional is een gecertificeerd analist en niet iedere Human Design expert of deskundige heeft een opleiding gehad. Nogmaals, kijk op de website van de International School of Human Design – IHDS (link onderaan de pagina) en check de volgende certificeringen.

Wie biedt dan wat:

De Living Your Design Guide support nieuwkomers in het experimenteren met hun Design. Hij/zij geeft soms LYD workshops, maar soms ook publieke introducties, coaching, sessies of een introductie van iemands design.

Een analist (Professional Analyst – volledige PTL training) is getraind om gecertificeerde Foundation Readings (basis analyses) te geven, voor velen de kick-off voor hun experiment met hun design. Ook kan de Analist Life Work analyses, Levenscycli analyses en partner/relatie analyses geven. Sommigen hebben nog een specialisatie in Child Development, Family Practise of Business (BG5). Een analist kan naast de analyses ook andere dingen doen zoals publieke lezingen, coaching of ander soorten workshops geven. Een officiële basisanalyse is een voorwaarde om de gecertificeerde vervolgcursussen/opleidingen te doen. De opleiding is gevolgd aan de International School of Human Design (IHDS) ~ het enige erkende opleidingsorgaan.

Een Teacher geeft gecertificeerde opleidingen in die onderdelen waarvoor hij/zij door de IHDS is getraind en geëxamineerd, zoals Rave ABC, Rave Cartography, Rave Cosmology, BG5, Professional Analyst (PTL levels) of LYD Guide.

Wie welke certificering heeft vind je hier:

Wil je weten of de ‘analist’ die jij op het oog hebt ook daadwerkelijk is gecertificeerd, zodat je gegarandeerd bent van een kwalitatieve foundation reading? De International Human Design School is het enige erkende opleidingsorgaan met hun eigen beeldmerk.

http://www.ihdschool.com/Professionals en kijk zelf rond. Ook eventueel op de websites van de diverse Professionals. Voel zelf wie het beste bij jou resoneert. Leuk natuurlijk als ik dat ben 😉 echter veel belangrijker dat je bij de voor jou juiste persoon terecht komt!