Human Design Reflector

De Human Design Reflector: het meest zeldzame type in Human Design

Zelf behoor ik tot het type van de Reflector. En het heeft veel duidelijk gemaakt toen ik hier achter kwam. Ik begrijp steeds beter op welke manier ik de wereld anders ervaar dan de meeste mensen. Ik ben gaan experimenteren en observeren wat de strategie van de Reflector – wacht een maancyclus – mij brengt.

Wat is een Human Design Reflector?

Het Human Design-systeem is gebaseerd op een synthese van oude wijsheidstradities en moderne wetenschap. Het stelt dat elk individu wordt geboren met een unieke energetische blauwdruk die bepaalt hoe ze het beste kunnen functioneren in de wereld. Binnen dit relatief nieuwe systeem zijn er verschillende auratypen, waaronder Generators, Manifestors, Projectors en de Reflector.

Human Design ReflectorEen Human Design Reflector is het zeldzaamste type, volgens de huidige statistieken goed voor 1,4% van de bevolking. De Human Design chart van een Reflector is direct te herkennen. Alle centers blijven open/ wit. Er is geen constant vaste betrouwbare energie in onze blauwdruk. Wat ons zo uniek maakt, is dat we door deze openheid het vermogen hebben om de energieën van anderen te reflecteren. We worden beschouwd als ‘barometers’ van de samenleving of ‘de kanarie in de kolenmijn’ omdat we de neiging hebben om de collectieve energieën en stemmingen om ons heen te absorberen en te weerspiegelen. Dit maakt ons uiterst gevoelig voor hun omgeving en de mensen met wie ze in contact komen.

Kenmerken van een Human Design Reflector

Reflectors worden vaak omschreven als intuïtief, empathisch en diep verbonden met de wereld om hen heen. Enkele kenmerken van Reflectoren zijn:

  1. Gevoeligheid voor omgevingsinvloeden: Reflectors hebben de neiging om de energie van hun omgeving op te pikken. Dat kan resulteren in sterke gemoedstoestanden en emoties die fluctueren afhankelijk van wie ons omringt en de sfeer van de plaats waar we ons bevinden. Toch heeft de energie van mensen minder invloed op ons, tenzij we ons daar sterk mee identificeren. Het is vooral de invloed van ‘het astrologische weer’ waar wij idealiter een afspiegeling van zijn.
  2. Besluiteloosheid: Reflectoren hebben voornamelijk voor meer belangrijke beslissingen meer tijd nodig om beslissingen te nemen, omdat we de behoefte voelen om alle aspecten van een situatie te filteren in ons energetische systeem voordat we tot een conclusie (voor dat moment) komen. We gedijen goed bij het hebben van ruimte en tijd om invloeden van buitenaf af te laten glijden.
  3. Diepe wijsheid: De open centers in iemands design hebben de potentie voor wijsheid, omdat we daar op diep niveau kunnen innemen en ervaren. Omdat de Reflector 9 open centers heeft is de Reflector IN POTENTIE het meest wijs. Door hun vermogen om de energieën van anderen te absorberen en te reflecteren, ontwikkelen Reflectoren vaak een diepe wijsheid en inzicht in menselijk gedrag, de dynamiek van relaties en de omgevingsinvloeden. Wanneer de Reflector zichzelf identificeert met de energie die ze inneemt, zal de Reflector uiteindelijk diepe teleurstelling ervaren met en in het leven.

Het levenspad van een Human Design Reflector

Voor Reflectoren is het essentieel om een stabiele omgeving te hebben die ons ondersteunt en ons de ruimte geeft om ons ritme te volgen. Dit kan betekenen dat het dienend is selectief zijn in de sociale kringen en de plaatsen waar we onze tijd doorbrengen. We gedijen goed bij rustige en vredige omgevingen waar we kunnen terugtrekken, invloeden kunnen laten afglijden, bij onze eigen innerlijke zijn te komen en onze gedachten te observeren.

Reflectors vinden vaak vervulling in rollen waarin we dienend zijn ‘aan het grotere geheel’. We hebben een natuurlijke affiniteit voor het begrijpen van complexe systemen en het zien van verborgen patronen, wat ons goed van pas komt in beroepen zoals counseling, consulting of artistieke expressie.

Het belang van zelfzorg voor een Reflector

Gezien onze gevoeligheid voor externe energieën is zelfzorg van het groot belang voor Reflectors. We hebben te leren dat we onze omgeving wel ervaren, maar niet zijn. Ons op tijd terugtrekken, gezonde grenzen kunnen stellen en regelmatig tijd kunnen nemen voor introspectie en herstel in uiterst heilzaam. Slapen in onze eigen energie maakt dat we elke nieuwe dag aan kunnen gaan als onszelf. En we steeds beter antwoord krijgen op de vragen: Wie zijn zij? En wie ben ik vandaag? Onze ‘meditatie’ is zoveel mogelijk tijd alleen doorbrengen en in die tijd doen wat ons voedt en vervulling geeft. Onze ‘mantra’ is overgave aan en vertrouwen op tijd en ruimte zodat ware verwondering ontstaat.

Human Design Reflector analist

Zelf ben ik gecertificeerd Human Design analist. Mijn Human Design is dat van een Reflector.

Geen enkel ander type kan weten wat het betekent om geen vast betrouwbare definitie te hebben. Het werkt voor de Reflector daardoor dus wezenlijk anders. Vandaar dat ik het altijd aanraad, wanneer je zelf een Reflector bent of bijvoorbeeld een Reflector kind of partner hebt, een Human Design analyse te doen bij een gecertificeerd Reflector. Natuurlijk hoef ik dat niet te zijn, ik zou het uiteraard wel heel erg fijn vinden. Je kunt altijd kijken op de website van de International Human Design School welke gecertificeerd Human Design reflector analist je aanspreekt.

Human Design Reflector analyse

Wil je een Human Design Reflector analyse? Dan heeft de voorkeur om dat live te doen. Zodat je zelf kunt ervaren wat het is om in de Reflector energie te zijn. Ook begrijp ik dat dat niet altijd mogelijk is. Wanneer de analyse online plaatsvindt, dan is het fijn om een ruimte te hebben waarin je alleen bent op dat moment.

Heb je interesse in een analyse? Dan kan je er hier meer over lezen (al gaat een Reflector analyse meestal net een beetje anders) en je reading boeken.