Hi! Ik ben Marije

Wat ik het mooiste vind aan het werk dat ik doe, is te zien dat jij wordt geraakt en ontspant in de erkenning van wie je in diepste wezen bent! In wat nu echt ‘jezelf’ is. Wanneer ik jou inzicht geef in jouw kaart en kompas dan ga je meer voldoening, rust, succes en verwondering ervaren in alle facetten van je leven. Met zelfvertrouwen en ontspanning in contact met je ware zelf je unieke potentieel. Altijd en op elk moment!

Uit persoonlijke ervaring weet ik dat het moed vraagt om het Human Design experiment aan te gaan en om de illusie en overtuigingen van wie je denkt dat je bent aan te kijken. Ik ben daar ook (geweest). Door te ontdekken wat je lange tijd hebt genegeerd kan jouw ware missie – jouw Goud – zich ontvouwen. Trots en vol vertrouwen!

Kerningrediënten zijn voor mij verbinding, het vieren van diversiteit, speelsheid, acceptatie, observeren, nuchtere spiritualiteit en humor in onze verbinding met het grotere geheel.

In 2013, in een tot op dat moment nog vrij onbewuste zoektocht naar wie ik nu werkelijke ben en wat ik hier te doen heb, kruiste Human Design mijn pad. Door Human Design kwam het beeld dat ik had van mijzelf volledig op de kop te staan. Ik ontdekte mijn Human Design type, dat ik een niet constant betrouwbare energieflow heb, dat ik mijn omgeving terug spiegel en dat zelf dingen initiëren zou kunnen leiden tot teleurstelling. De wereld van de Reflector.

Hmmm… En ik was op dat moment al meer dan 10 jaar eigenaar van een Sport- en beweegcentrum, had een druk gezin met twee jonge kinderen. Niet echt het beeld dat voldeed aan wat ik hoorde in mijn Human Design analyse (of foundation reading). Toch herkende iets diep van binnen in mij wat me werd voorgesteld. Want het beeld voldeed wel aan ‘mijn omgeving’. Ik kom uit een echte ondernemersfamilie waarin initiëren natuurlijk de norm is. Met mijn eigen centrum en het initiëren wat daarbij hoort was ik wat dat betreft een perfecte afspiegeling van hoe ik ben groot gebracht, ik was het zelf geworden…

Het vuur in mij om te ontdekken wat dan wel van mij is, het vuur om mijn zelf te leren kennen was groter dan de weerstand vanuit mijn omgeving. Ik kon niet anders meer. Er was van alles in mij aan het verschuiven waarover ik geen controle had. Wat ik heel sterk voelde was dat als ik dat zou negeren en vanuit mijn oude overtuigingen en patronen door zou denderen, ik dan ziek zou worden, ongelukkig en geen voorbeeld zou zijn voor mijn kinderen.

"Human Design leren is niet hetzelfde als je design leven!"

Met vallen en opstaan ben ik aan mijn Human Design experiment begonnen. Zonder direct mijn hele leven om te gooien heb ik mijzelf een aantal cruciale dingen toegestaan:

 • Zoveel mogelijk stoppen met initiëren
 • Zoveel mogelijk tijd en ruimte op mijzelf nemen (wat vooral betekende dat ik alleen ging slapen zodat ik minimaal 8 uur in mijn eigen energie kan doorbrengen)
 • Tijd nemen voor mijn beslissingen (minimaal 1 maand) om zo op mijn zelf te kunnen leren vertrouwen
 • Accepteren dat ik geen ‘niet-zelf Generating Manifestor’ ben ?
 • Accepteren dat anderen mij niet begrijpen
 • Accepteren dat niet alles ‘overnight’ hoeft te worden veranderd

Het was, zeker in het begin, alles behalve gemakkelijk. En relaties (in welke vorm dan ook) zijn van tijd tot tijd echt onder druk komen te staan en op de proef gesteld. Ook de relatie met mijzelf. Tegelijkertijd voelde ik ook wat het me gaandeweg opleverde:

 • Het inzicht dat overgave en vertrouwen de meest verwonderende situaties opleveren
 • Ik werd als mens meer ontspannen wat zijn weerslag heeft op mijn omgeving
 • Ik kom meer en meer in lijn met wat voelt als mijn zelf waardoor ik veel beter kan onderscheiden wat van mij is en wat van de ander.
 • Dat de weg die we hier bewandelen vol humor en liefde is en dat we onszelf vooral niet te serieus moeten nemen…

Dit gun ik jou ook

Human Design geeft mij een diep inzicht wie ik in diepste wezen ben en vooral ook in wat ik niet ben, maar DACHT te zijn. Ik heb meer inzicht in mijn ware zelf en in hoe mijn niet-zelf handelen in mijn geval leidt tot teleurstelling in mijzelf en de wereld om mij heen. Het is een levenslang experiment om meer en meer inzicht te krijgen.

Inmiddels is het duidelijk: Human Design heeft mij niet meer losgelaten en ik heb mij door de jaren heen ontwikkeld tot gecertificeerd professioneel analist, teacher, guide en coach. Mijn deskundigheid en jaren van ervaring breng ik mee in de analyses, workshops en on/offline trainingen. Daardoor gaan deze altijd dieper en dagen ze jou uit om de diepte in jezelf op te zoeken. Door mijn open design als Reflector is het voor mij natuurlijk om jou aan te voelen en te spiegelen en je stap voor stap mee te nemen naar wie jij in diepste wezen bent.

Doordat ik contact heb gemaakt met mijn eigen strategie, lukt het mij gemakkelijker om te blijven observeren. Door vooral de ‘monologen’ in mijn hoofd te observeren leer ik steeds beter te onderscheiden wat van mij is en wat van de ander. Observeren verandert dan automatisch de uitkomst van wat ik ‘denk’ dat ik moet doen. En dat is wat ik jou ook gun en wat mij drijft wanneer ik met jou in contact ben.

Als jij niet je ware natuur, jouw kleur, jouw Ware Zelf leeft dan wordt je ziek, burn out, depressief … Het verlaagt je frequentie en je raakt het contact met jezelf en de wereld om je heen kwijt. Je missie gaat verloren in frustratie, boosheid en teleurstelling. Wie zit daar nu op te wachten?

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen.

Ik geloof erin dat de wereld echt mooier wordt wanneer jij jouw kleur bekent. Wanneer jij de moed hebt om je authentieke zelf te leven wordt iedereen daar beter van. Het is je geboorterecht om rust, voldoening, succes en verwondering te ervaren en de wereld op te lichten met jouw Soul Purpose, jouw missie. Hoe fijn is het voor iedereen als jij in de wereld staat met voldoening in plaats van frustratie? Om je ware goud te vinden en met jouw missie hier ten volle bij te dragen, precies zoals jij ‘gewired’ bent, zoals jouw unieke blauwdruk is. Zonder gevoel van ‘schuld, schaamte en niet-goed-genoeg’!

Het gevoel dat ik krijg wanneer ik de opluchting zie bij de ander, bij jou, wanneer je tijdens een Human Design analyse, Human Design opstelling of 1-op-1 coachtraject in je diepste zijn wordt geraakt dat het helemaal goed is zoals je bent – dat je ervaart wat je diep van binnen al lang weet, dat je contact maakt met jouw missie en dat je eindelijk het gereedschap in handen hebt en leert gebruiken om bij je eigen potentieel te blijven en daarop kunt vertrouwen – dat is mijn grootste cadeau. Ik heb deze opluchting, dit intense gevoel van Goed Genoeg zijn zelf beleefd en het is mijn missie om dat door te geven.

Veel liefs,
Marije
Marije van der Laan

3/5 Reflector
RAX of the Vessel of Love

Wat je nog niet van me weet:

 1. Ik woon in Den Haag met mijn man en onze twee heerlijke pubers, een zoon en een dochter. Ik hou erg van het strand en gelukkig hebben we die dicht bij. Zowel in de zomer als de winter is het er heerlijk om te wandelen, uit te waaien, te werken, plezier te maken of gewoon wat te mijmeren.
 2. Chocola is mijn quilty pleasure. Een mesologe heeft mij ooit verteld dat het niet goed is voor mijn systeem, maar he, ik wordt er wel heel blij van! Met mate dus, dat dan weer wel!
 3. Wij hebben een hond uit Spanje geadopteerd. Een lieverd, maar luisteren…. ?
 4. Ik loop van tijd tot tijd ook nog heerlijk in de ‘valkuil van conditionering’. Ben alles behalve ‘de perfecte reflector’. Wel doorzie ik nu eerder wat er speelt, met welke gedachte of welk gevoel ik me heb geïdentificeerd en dan kan ik daar enorm om lachen. Fouten? Nee, waardevolle levenslessen!
 5. Ik ben er goed in om de complexe materie van Human Design voor jou toegankelijk en begrijpelijk te maken. Er gaat geen review voorbij zonder deze feedback erin. Daar ben ik dankbaar voor, want dat maakt dat het ook voor jou echt kan gaan leven!

Voel je dat Human Design ook voor jou wat kan betekenen? Wil jij ook meer inzicht in wie jij “denkt dat je bent” zodat je die oude overtuigingen kan gaan onderzoeken?

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld