Ontdek je ware Zelf : Een Introductie in Human Design

In onze zoektocht naar zelfinzicht en persoonlijke groei, stuiten we vaak op verschillende methoden en systemen die ons kunnen ondersteunen onze ware aard te begrijpen. Een van deze fascinerende systemen is Human Design, een synthese van Westerse astrologie, de Chinese I’Ching, de Joodse Kabbala, Hindu Brahmin chakra systeem, kwantummechanica en bio-genetica dat ons logisch, holistisch, praktisch én complex inzicht geeft in onze persoonlijkheid, onze levensdoelen en onze interacties met de wereld om ons heen. Human Design laat ons op een holistische manier zien hoe en waar we van elkaar verschillen. Wat is Human Design en wat kan je aflezen van de Human Design chart? Een korte introductie.

Wat is Human Design?

Human Design MandalaHuman Design is een systeem dat op mystieke wijze is ‘ontvangen’ door Ra Uru Hu in de late jaren 1980 op Ibiza. Hij ontving informatie over de ‘Design of Forms’ en Human Design is daar een onderdeel van. Zoals gezegd combineert het elementen uit verschillende Oosterse en Westerse tradities en de moderne wetenschap om een gedetailleerde kaart te creëren van de energetische blauwdruk van een individu. Op basis van de geboortedatum, -tijd en -plaats van een persoon, genereert Human Design een unieke grafische weergave, de Human Design Chart, die verschillende aspecten van iemands bewuste en onbewuste persoonlijkheid en levenspad onthult.

Wat is een Human Design Chart?

Human Design ChartEen Human Design Chart is een visuele weergave van de energetische blauwdruk van een individu. Hoe je ‘hard wired’ bent zou je kunnen zeggen. De chart wordt berekend op basis van de geboortegegevens, de geboortedatum, -tijd en -plaats van een persoon. Deze gegevens worden gebruikt om volgens de Westerse astrologie de posities van de planeten op het moment van geboorte te bepalen en, uniek in dit systeem, de posities van de planeten zo’n 90 dagen voor het geboortemoment. Deze beide calculaties samen worden vertaald naar de Human Design Mandala en uiteindelijk de Human Design Chart.

De Human Design Chart laat zien of er en zo ja welke en op welke wijze energie centra met elkaar verbonden zijn, welke poorten en kanalen zijn geactiveerd of gedefinieerd. Vanuit deze grafische weergave kunnen we dan verschillende aspecten van onze persoonlijkheid en ons potentieel aflezen.

Hoe kan een Human Design ondersteunen in je proces van zelfinzicht?

De informatie van het Human Design systeem, met de Human Design Chart als grafische weergave, geeft onder meer inzicht in onze kracht en valkuilen, onze potentie voor wijsheid en op welke manier we tot onze eigen unieke individuele waarheid kunnen komen. Inzicht in je Human Design Type, dat we kunnen aflezen uit de chart, geeft je een strategie hoe je op de meest correcte manier tot besluitvorming komt. Wanneer je vervolgens zelf gaat experimenteren met deze strategie, kan je observeren op welke wijze je denken het roer probeert over te nemen. Zo kan je conditionering steeds meer gaan doorzien en kan je beslissingen maken op authenticiteit en differentiatie in plaats van op ‘automatische piloot’ omdat je denkt dat je denkt dat je denkt …

  1. Besluitvorming: Human Design kan ons helpen bij het nemen van beslissingen die in overeenstemming zijn met onze ware aard. Door te begrijpen hoe onze energie (voor ons) werkt en wat ons natuurlijke proces van besluitvorming is, kunnen we beslissingen maken die ons correcter op ons pad brengen en die in lijn zijn met onze diepste verlangens. Zo verminderen we weerstand zoals boosheid, frustratie, verbittering en teleurstelling. En ervaren we over tijd meer rust, voldoening, succes en verwondering.
  2. Zelfinzicht: Door te experimenteren met de strategie en autoriteit die voortkomt uit ons Human Design type en manier van ‘hard wiring’, kunnen we dieper inzicht krijgen in onze persoonlijkheid, onze sterke punten en onze uitdagingen. Het kan ons helpen te begrijpen waarom we bepaalde neigingen hebben, waar onze talenten liggen, op welke wijze conditionering vorm heeft gekregen en hoe we het beste kunnen omgaan met verschillende situaties in ons leven.
  3. Relaties: Human Design kan onder meer ook waardevol zijn in relaties, zowel persoonlijk als professioneel. Human Design geeft inzicht dat we, wanneer we correct onze beslissingen maken, schuld en schaamte voorbij kunnen. Dat ‘het’ niet persoonlijk is. Inzicht in het design van de mensen om ons heen doet ons beter begrip krijgen van hun persoonlijkheid, kwaliteiten, hun rol en hun strategie voor besluitvorming.

Hoe kan je Human Design toepassen in het dagelijks leven?

Experimenteren met de informatie van Human Design kan ons helpen bij het nemen van beslissingen die in overeenstemming zijn met onze ware Zelf. Uiteindelijk is het leven een aaneenschakeling van beslissingen. Wanneer we zelf correct zijn en onze ware Zelf omarmen en we een ander toestaan dat ook te doen, zullen onze relaties verbeteren. Respectvolle communicatie is een belangrijke sleutel hierin. Door overgave aan en vertrouwen in het leven zelf en de rol die wij daarin vervullen, kunnen we meer vervulling en zingeving ervaren en weerstand in de vorm van bijvoorbeeld frustratie verminderen. Een erkend Human Design Analist kan holistisch en praktisch inzicht geven in je persoonlijke Human Design Chart en je op weg helpen op je Human Design pad.

Mijn persoonlijke ervaring

Sinds Human Design in 2013 op mijn pad gekomen is, heeft het mij niet meer los gelaten. Door de jaren heen en elke dag opnieuw geeft het mij meer en verdiepende inzichten in mijzelf in relatie tot mijn omgeving. Ik maak mijn beslissingen vanuit het proces zoals dat bij mij past en ben elke keer weer verrast wat het leven voor mij in petto heeft. Natuurlijk zijn relaties, ook die met mijzelf, van tijd tot tijd best onder druk komen te staan. Zonder wrijving geen glans en ervaar ik vooral de ‘bedoeling’ van mijn bijdrage aan het grotere geheel. Meer over mij en mijn proces kan je lezen op deze pagina.

Meer wegen die naar Rome leiden

Hoewel Human Design een prachtig instrument kan zijn voor zelfinzicht en groei, is het belangrijk om te onthouden dat het slechts één van de vele tools is die tot onze beschikking staan op ons pad van persoonlijke ontwikkeling. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Het is géén dogmatisch systeem en het vraagt tijd en experimenteren om te ontdekken of en hoe de informatie in jouw leven iets kan betekenen. Je bent te allen tijde je eigen autoriteit!

Of je nu een nieuwsgierige ontdekkingsreiziger bent die graag meer wil leren over zichzelf, of iemand die op zoek is naar praktische inzichten die kunnen ondersteunen om je leven meer correct vorm te geven, het verkennen van je Human Design, je eigen type en persoonlijke energetische blauwdruk kan een waardevolle reis zijn. Het kan je helpen om je ware zelf te ont-dekken, omarmen, je unieke gaven te vieren en je levenspad met vertrouwen en met helderheid te bewandelen. LIVING & LOVING YOUR DESIGN

Dus waar wacht je nog op? Maak hier gratis jouw persoonlijke Human Design Chart en laat je verrassen door de verbazingwekkende inzichten die het systeem te bieden heeft!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan