OVERGAVE

Toen ik zo’n 6 jaar geleden ontdekte dat ik volgens de wetenschap van Human Design een Reflector ben, vielen er in eerste instantie heel wat puzzelstukjes op zijn plaats. Ik kreeg inzicht in hoe ik gewired ben (of beter eigenlijk, hoe de draadjes bij mij ontbreken). De rol van conditionering werd inzichtelijk gemaakt en eindelijk kon ik ‘iets’ de schuld geven van mijn onzekerheden en mijn gevoel van teleurstelling in mijzelf, situaties en de wereld om mij heen.

In tweede instantie voelde ik angst. “Geloof niets van wat ik zeg, maar ga zelf experimenteren of het voor jou klopt” werd mij toentertijd gezegd. En dat betekende Overgave met een grote O. Al mijn overlevingsstrategieën moesten overboord, alle schijnbare zekerheden op de schop. Impulsief beslissingen nemen, niet weten wanneer genoeg genoeg is, mijn eigen waarheid en confrontatie uit de weg gaan, mijn bewijsdrang dat ook ik goed genoeg ben…

Als ik echt op een diep niveau wilde experimenteren, ervaren en observeren of het systeem en de wetenschap van Human Design ook voor mij klopt, dan moest ik mij overgeven aan ‘het Hoger Weten’, de Cosmische Server, het leven zelf, mijn strategie: Wait a lunar cycle!

Zelf initiatief nemen hoort niet bij een Reflector, zo vertelde mijn analist. Maar geïnitieerd worden, wachten tot er iets op je afkomt en dan een maancyclus wachten voordat je een beslissing neemt. Het is een technisch verhaal waarom dat voor mij zo werkt, maar wat ik ervaarde was dat een beslissing nemen vaak niet meer nodig was. De beslissing werd vanzelf genomen, of dat waarvan ik dacht dat ik moest beslissen bleek al niet meer relevant en was al ‘afgegleden’. Ik verwonder mij over de weg die zich openbaart.

Ik geef mij inmiddels vol vertrouwen over aan mijn strategie. Ik wacht, doe ondertussen wat ik leuk vind, waar ik voldoening uit haal. Ik observeer mijn gedachten, mijn angsten en overtuigingen. En ik zie hoe het leven zijn gang gaat, hoe het zich ontvouwt en wat ik gaandeweg op mijn pad krijg. Natuurlijk ervaar ik regelmatig angst en verval ik in oude patronen. Echter heb ik ze eerder door, zie ik waar ze vandaan komen en stel ik mijzelf gerust: “weer een ervaring rijker, schaam je er niet voor”.

Ik weet welke kleur ik ben. Ik weet dat ik gaandeweg steeds wat kleuren van anderen meeneem, maar ik laat de mijne niet vertroebelen. Ik weet wat ik moet doen om mijn kleur steeds helderder te krijgen en hoe mijn True Self Signature van verwondering en verrassing wordt gevoed. Ik mag, net als jij, schuld en schaamte voorbij, mijn unieke kleur laten stralen – alleen zo kan mijn goed zich ontvouwen.

Wil jij inzicht in jouw strategie? Wil jij je overgeven aan het Hoger Weten van jouw chauffeur, van dat stukje in jou dat precies weet waar jij heen hebt te gaan en wat je te zien hebt? Wil jij weten welke rol jij hier hebt en hoe jouw missie zich ontvouwt? Dan is inzicht in jouw persoonlijke Human Design een stap die je kunt nemen in jouw proces. Ik help je graag bij dat inzicht.


Facebook


Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan