GELUKKIG NIEUW JAAR
en Poort 41


Een nieuwe zonnecyclus voor al onze nieuwe ervaringen

Hoezo…? Vraag jij je af…
Volgens het Human Design systeem begint het nieuwe jaar wanneer de zon poort 41 binnen gaat.

Poort 41 Decrease – de poort van contractie, biologisch gezien is deze poort verbonden met de startcodon in ons DNA. Hier begint dus de nieuwe cyclus voor onze gedeelde ervaringen. De poort bevindt zich, net als poort 60 waarover ik gisteren schreef, in het wortelcentrum en levert een onverzadigbaar verlangen naar nieuwe ervaringen, naar nieuwe gevoelens die we willen delen met of aan anderen.

De verlangens zijn natuurlijk een projectie van onze fantasie, want we weten nooit welke onverwachte dingen er op ons pad komen. Onbewust van dit verlangen kan zich dat vervolgens uiten in het najagen van ervaringen met een vastomlijnd doel of juist het niet aandurven van een nieuwe ervaring uit angst voor teleurstelling dat het je niet brengt waar je vooraf zo naar hebt verlangd. Of je raakt teleurgesteld dat je niet al je geprojecteerde verlangens kunt bevredigen en ze dus verloren zullen gaan.

De struggle of finding purpose ligt in het wachten op de juiste initiatie, door het toepassen van je strategie en autoriteit. Als je wacht op helderheid, dan weet je welk verlangen echt correct is en hoef je dus niet bang te zijn voor dat onverzadigbare gevoel van ‘missing out’ van ervaringen die überhaupt al niet voor jou bedoeld waren. Als je wacht op de juiste respons of juiste uitnodiging, dan zul je ervaren dat het doel slechts de weg zelf is, de ervaring zelf met al haar onverwachte wendingen. We doen onze levenslessen en wijsheid op en de verworven inzichten kunnen we vervolgens delen met anderen.

For everything you’ve missed, you have gained something else. And for everything you gain, you lose something else. R.W. Emerson

Niet ieder verlangen is er om door jou om nagejaagd te worden. In tijd van contractie – een tijd waarin het lijkt alsof er niets gebeurd en je wellicht bang bent dat of er nog wel verlangen in je huist, daarin ligt het potentieel om het juiste verlangen naar groei, ervaring en ontwikkeling te herkennen.

De natuur is altijd een prachtige metafoor. Wanneer in de lente al het nieuwe frisse groen uitbarst, vol hoop en verlangen, maar zonder oordeel over de ervaringen van zon, storm en regen dat het zal trotseren, vergeten we dat deze levenskracht zich heeft ontwikkelt terwijl de bladeren van de vorige cyclus waren afgevallen en de plant bedekt was met sneeuw. Geen angst om te sterven, geen angst dat het nooit meer lente zou worden. Maar geduldig wachtend en voelen wanneer het juiste moment is om heel organisch een nieuwe cyclus te starten, maar dan groter en sterker.

De enige correcte manier om te weten welk verlangen echt van jou is, om je cyclus te starten en de highs en lows – de zon en regen – te voelen en te ervaren is door te luisteren naar je strategie en autoriteit. Alleen dan zal de weg je rust, voldoening, succes en verwondering brengen en vind je de wijsheid en de inzichten die het waard zijn om gedeeld te worden.

Live the life you are born to live
Embrace your unique self


Facebook


Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan