THE SHAMAN
Poort 25 – INNOCENCE


De spirituele strijder – De Sjamaan

De perfectie van actie door spontaan en onvoorbedacht te Zijn. Triomf en overleving verrijken Spirit en resulteren in het wonder van Zijn. 

Vandaag is de zon poort 25.1 binnen gegaan, de poort waar mijn zonnetje schijnt. Over twee dagen staat de zon in 25.3 Sensibility. 21 maart, mijn verjaardag.

Poost 25 is de poort van de Spirit of the Self. Het gaat over iedere stap in het nu zijn, los van verwachtingen, overtuigingen en oordelen. Je stap voor stap door het leven te laten leiden met de open en observerende blik van een kind. Wanneer je je niet af  laat leiden door het niet-zelf denken van de mind waardoor je leeft in het verleden of de toekomst, kan het leven zich voor je ogen ontvouwen.

Wanneer je inziet dat het denken slechts een bijproduct is van het lichaam, niet hier om onze beslissingen op te baseren, ben je in staat om het leven te observeren voor wat het is. Dan laat je je niet afleiden door het niet-zelf denken. Wanneer je verwachtingen kunt loslaten kan je rust vinden in tumult. Door angst, schuldgevoel en boosheid slechts te laten komen en gaan zonder je er mentaal mee te identificeren, kan je met compassie en waardering kijken naar alles wat het leven biedt. Van steen tot rups, van boom tot mens, van zon, sterren en de maan… Ontwikkeling ligt in de weg van non-actie en observeren naar actie en ervaren. Zonder te pushen kunnen de mooiste dingen ontstaan wanneer je ontvankelijk kunt zijn voor wat het leven brengt.

“Zij die niet weten wat niet gedaan kan worden, kunnen grootse dingen bereiken.”

De bekrachtigende pulse van self empowerment in het moment, wanneer je weet dit is ‘Het’ – het is door shock waarin het Hoger Zelf weet: dit is nieuw, dit is groei, dit is empowerment.

Elke dag opnieuw doe ik mijn best om bewust te Zijn. Ik observeer en zie patronen. Ik observeer en laat los. Ik doe mijn best los te komen van angst en verwachting voor toekomst en verleden, Hier te zijn in het NU. Want alles wat nodig is op dit moment, is in dit moment aanwezig.

Wat is jouw grootste oefening?


Facebook


Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan