VAARDIGHEDEN
Poort 16 – Enthousiasme


Levensvaardigheid – Leven is Kunst

De Kunst om het leven te verrijken door het harmonieus kanaliseren van energie.

Poort 16 is de enthousiaste expressie van datgene dat jij graag doet en heeft de potentie voor meesterschap. Denk aan het kind dat in zijn enthousiasme probeert en experimenteert en dan ineens lukt het het. Het is enthousiast, nog eens en nog eens herhalen wat het graag doet om er steeds beter in te worden. Wanneer jij volgens je strategie en autoriteit je bezighoudt met datgene waar jij enthousiast over bent, waarin jij je wilt bekwamen dan zal je stap voor stap steeds meer gelaagdheid kunnen aanbrengen als je je focus houdt.

Creativiteit is experimenteren zonder vaste criteria, voorwaarden of doel. Het draagt de angst voor afwijzing met zich mee. Wat als het niet goed wordt gevonden of niet mooi, wat zegt dat over mij of mijn reputatie? Dat wat je maakt breng je in de war met wie jij bent.

De kracht van de aarde om te bloeien en succes te hebben ligt in jouw unieke kern.

Wat als je als kind wordt uitgelachen om je creativiteit, je dans, je tekening, je leven… Dat je wordt afgekeurd om wat je hebt gemaakt. Dat is onze diepe angst om creatief te zijn en de motor voor perfectionisme. Echter, perfectionisme is dodelijk voor vooruitgang, creativiteit is essentieel voor groei en vooruitgang. Ons collectieve succes hangt af van creativiteit, groei en meesterschap.

Wanneer was jij voor het laatst echt enthousiast en creatief. Gewoon om wat je deed, zonder vooropgezet plan, zonder criteria. Werd je aangemoedigd of uitgelachen? Heeft het je enthousiasme en creativiteit gesmoord?


Facebook


Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan