DE TEKENS HERKENNEN

Bammmm, zat ik ineens even vast in een situatie die niet kloppend was! Ik zat vast in de mentale structuur van mezelf bewijzen, gehaast zijn om van die druk af te komen, doorgaan en niet meer weten wanneer genoeg genoeg is, vasthouden aan een situatie die niet langer gezond voor me was, denkend dat wanneer ik dat zou aangeven ik niet meer aardig gevonden zou worden of als incapabel zou worden gezien… En dat terwijl de tekens zo duidelijk waren!

Ik moest laatst met iemand een project afronden en we hadden onszelf een vaste lanceerdatum gegeven. Gaandeweg bleek wel dat de flow er niet helemaal was, maar ja dat ligt vast aan de dag denk je dan. Natuurlijk zou alles goed komen en zou ik er uiteindelijk wel voor zorgen dat alles op tijd af was, want dit project had ik immers aangenomen. En met wat nachtelijke uurtjes was dat ook gelukt, zo leek…

Op de dag van lancering ging alles mis. Zelfs Google en Facebook besloten er nog een schepje bovenop te gooien. Mails die niet leken te zijn verstuurd, met als resultaat dat de ontvangers wel 3x dezelfde mail ontvingen. Facebook liet een bepaald plaatje niet zien, waardoor de frustratie en teleurstelling toenam, omdat ik dacht dat ik dat nu toch echt goed had ingesteld. Ik gaf mezelf de schuld gaf dat het niet was gelukt. Hoe kon ik zo stom zijn om dat niet voor elkaar te krijgen… De innerlijke criticus vierde feest deze dagen!

Terugkijkend kan ik het duidelijk zien. Ik heb niet duidelijk mijn grenzen aangegeven met als resultaat dat ik niet het beste van mijzelf kon geven. Ik voelde de tekens en toch bleef de innerlijke criticus zich ermee bemoeien, schreeuwde harder. Door mentale overtuigingen ging ik de confrontatie met mijn eigen waarheid uit de weg. Wat was in dit proces kloppend voor mij? Was die lanceerdatum wel echt zo belangrijk? Ik had toch mijn strategie gevolgd om ‘ja’ te zeggen tegen dit project? Kan ik met deze druk nog wel het beste van mijzelf geven? Het was een hele wijze les en dat is dan wel weer ergens kloppend voor mijn proces.

Als Human Design Reflector wordt ik sterk beïnvloed door het huidige ‘weer’ – de activeringen van de poorten op een bepaald moment. De thema’s op dat moment waren blokkades, acceptatie, verlangen en worsteling. Met een 3/5 profiel leer ik voornamelijk door vallen en opstaan, ik ben om te leren en reflecteren wat niet werkt en neem onbewust projecties aan. Tja, als je het zo bekijkt had ik het helemaal nog niet zo slecht gedaan 😉

De belangrijkste les die ik ervan heb geleerd is het belang van grenzen aangeven. Wat heb ik in deze situatie nodig om het beste van mijzelf te kunnen geven? En vooraf duidelijk aangeven dat ik behoefte heb aan voldoende tijd en onnodige druk niet prettig vind (zodat er bijv. in dit geval tijd was geweest om dingen eerste te testen). En wanneer ik weerstand voel in de vorm van frustratie, boosheid of teleurstelling ik een stapje terug wil nemen om goed te kunnen zien of er iets anders nodig is.

Ik wil jou uitnodigen dat ook te doen. Onderzoek jij je grenzen in situaties waarin je zit? Gebruik jij je strategie en innerlijke autoriteit om de juiste beslissing te nemen? Herken jij de tekens wanneer de weg waarop je zit niet kloppend is en heb je de moed om voor jeZelf op te staan en te zeggen: ik voel dat ik het anders moet of wil doen?


Facebook


Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan