Human Design ~ de 4 typen

Human Design is een systeem dat op zeer gedetailleerde en logische wijze laat zien wat jou differentieert van een ander, wat maakt jou anders. Het systeem, dat een synthese is van Westerse en Oosterse, traditionele en moderne wetenschappen zoals de astrologie en kwantumfysica, biedt inzicht in iemands persoonlijkheid, potentieel en levenspad. Het geeft inzicht in onze bewuste en onbewuste eigenschappen.

Human Design typenIn beginsel maakt Human Design onderscheid in vier verschillende aura-typen. De Human Design typen worden ingedeeld naar hoe het aura functioneert in interactie met de omgeving. De vier aura typen zijn:  De Manifestor, de (Manifesting) Generator, de Projector en de Reflector. Laten we elk type eens nader bekijken:

  1. Manifestor: Manifestors zijn de initiatiefnemers van de wereld. Ze zijn het enige type dat zelfstandig kan initiëren en hebben een natuurlijke energiefrequentie om dingen in beweging te zetten en verandering te creëren. Het Manifestor-aura is een gesloten en voortstuwend aura. Manifestors zijn hier om te manifesteren en hun visie in de wereld te brengen. Om minder weerstand voor hun vernieuwende initiatieven tegen te komen, is het dienend om te leren om anderen bij hun plannen te betrekken en rekening te houden met de impact van hun acties op anderen. Hun strategie is te informeren alvorens te initiëren. Manifestors zijn het krachtigst wanneer ze hun eigen pad banen en autonoom handelen, zonder te wachten op toestemming van anderen.
  2. Generator: Generators zijn de meest voorkomende typen in de menselijke bevolking. Ze hebben de energie om dingen te creëren, te laten groeien en taken uit te voeren, vooral als ze echt gepassioneerd zijn over wat ze doen. En dat is zeker niet voor alles. Generators gedijen goed wanneer ze in harmonie zijn met hun innerlijke verlangens en wanneer ze worden uitgedaagd op een manier die resoneert met hun diepste passies. Hun strategie is om te responderen: in plaats van impulsief te manifesteren, is het correcter voor Generators om te wachten op een innerlijk gevoel van herkenning van de respons voordat ze beslissingen nemen. Dit zorgt ervoor dat ze hun energie richten op wat hen werkelijk voldoening geeft.
  3. Projector: Projectors hebben een diepgaand begrip van anderen en zijn natuurlijke leiders en gidsen. Ze hebben een uniek vermogen om talenten en mogelijkheden in anderen te zien en te benutten. Projectors gedijen wanneer ze worden herkend, erkend én uitgenodigd voor deelname aan projecten of activiteiten. Hun strategie is om te wachten op dat proces van uitnodiging. In plaats van zichzelf op te dringen, is het gezond voor Projectors geduldig wachten tot ze worden (h)erkend en uitgenodigd om hun wijsheid, inzichten en leiding te delen.
  4. Reflector: Reflectors zijn zeldzaam en vormen slechts een heel klein percentage van de bevolking. Ze worden beschouwd als de spiegels van de samenleving en hebben de unieke gave om de atmosfeer en dynamiek van hun omgeving te reflecteren. Reflectors hebben een zeer gevoelig energiesysteem en kunnen snel de sfeer oppikken in verschillende situaties en omgevingen. Ze zijn vaak in staat om subtiele veranderingen op te merken die anderen misschien over het hoofd zien. De strategie van een Reflector is om te wachten op de maancyclus. Reflectors hebben tijd en ruimte nodig voor besluitvorming omdat hun blauwdruk gedurende ongeveer een maand door de maancyclus wordt beïnvloedt. In plaats van direct te reageren, wordt van Reflectors verwacht dat ze een periode van reflectie nemen voordat ze belangrijke beslissingen nemen. Door de cyclus van de maan te volgen, kunnen Reflectors meer helderheid krijgen over wat voor hen authentiek is en welke stappen ze moeten nemen.
Ra Uru Hu over de Reflector

“Dit is misschien wel de moeilijkste van alle configuraties, want als je bij de Reflector komt, de Reflector is okay. Dat is het mooie van Reflectors. Ze zijn niet zoals wij, ze zijn geen zonne-energie-typen, ze zijn maanenergie-typen en dus ze zijn heel anders. Omdat al die openheid geen contrapunt ze niet wegneemt van iets dat vast en betrouwbaar is. Hun openheid werkt niet zoals onze openheid. Ze hebben Teflon-aura’s; ze werken op een totaal andere manier. En hun autoriteit is hun cyclus. Hun autoriteit is eenvoudigweg hun cyclus. De Reflector heeft dus in veel opzichten de meest perfecte autoriteit. Er is geen complexiteit aan verbonden.

Ieder Human Design type, elke blauwdruk is uniek

Elk type in het Human Design-systeem heeft zijn eigen unieke kenmerken, strategieën en uitdagingen. Door je Human Design-type te begrijpen, kun je meer inzicht krijgen in jezelf en hoe je het beste kunt navigeren door het leven en relaties.

Het begrijpen van je unieke Human Design, je eigen blauwdruk kan een waardevol hulpmiddel zijn om meer inzicht te krijgen in jezelf, je sterke punten en uitdagingen, en hoe je het beste kunt samenwerken met anderen. Door je bewust te worden van je strategie en autoriteit, kun je meer in lijn komen met je ware aard en je volledige potentieel benutten.

 

Wil jij een analyse van jouw unieke blauwdruk? Wil je meer ontdekken over de eigenschappen, kwaliteiten en valkuilen die jou de perfectie maken van dat wat jij hier te brengen hebt? Lees hier meer over wat een Human Design reading je kan brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan