HUMAN DESIGN LEREN IS HET GEMAKKELIJSTE DEEL. JE DESIGN LEVEN DAT MAAKT PAS ECHTHET VERSCHIL

De 4 stappen van de Human Design opleiding

Heeft Human Design jou gegrepen en ben je op zoek naar een passende Human Design opleiding, training of workshop? Wil je je in Human Design verdiepen en lessen in het Nederlands volgen?

De International School of Human Design (IHDS) is op dit moment het enige erkende opleidingsorgaan binnen Human Design. In elk geval de organisatie die de meeste opleidingen biedt vanuit de ‘overdacht van Ra’. De IHDS hanteert vaste stappen om je persoonlijke experiment, je inzichten en je kennis van Human Design te laten groeien en om je steeds verder te ont-wikkelen. En dat is niet voor niks. Human Design is een logisch en ook een complex systeem. Daarbij is Human Design leren iets anders dan je design leven.

Human Design is niets meer en niets minder dan interessante informatie. En deze informatie doet enkel iets voor jouw leven als je zelf het experiment ermee aangaat om te ervaren of en hoe het voor jou werkt en wat het in jouw leven kan betekenen. Dit is mijns inziens de enige juiste bedding van waaruit je mogelijk ook anderen kunt initiëren op het pad van Human Design.

Human Design opleiding voor coaches

Ik krijg vaak de vraag van coaches hoe zij Human Design kunnen integreren in hun coachtrajecten of wat het zou kunnen betekenen voor de coachee. Ze willen vaak weten wanneer ze met Human Design kunnen werken en welke stappen ervoor nodig zijn. Het antwoord is niet altijd eenduidig en hangt uiteraard af van individuele wensen. Wel kan ik uit eigen ervaring zeggen, dat je Human Design alleen met waarde voor de client kunt inzetten als je zelf ook het pad bewandelt. En dat pad kent een aantal vaste stappen. Als het na deze vier stappen correct voor je is om de opleiding te volgen tot bijvoorbeeld Human Design analist, dan kan dat uiteraard.

Wanneer je de Foundation Levels I – III hebt doorlopen heb je een stevige basis om Human Design als tool toe te passen binnen je praktijk. Het helpt je om een algemeen beeld te vormen van de valkuilen van je client en om de potenties en kracht te kunnen duiden. Deze inzichten kunnen bijvoorbeeld dienend zijn in het proces om samen met andere transformatieve tools die je gebruikt in je praktijk de client te ondersteunen in het proces van bewustwording van die valkuilen, patronen en potenties.

Wanneer je de Foundation Levels I -III hebt doorlopen dan kan je verder worden opgeleid tot Human Design Professional.

De Foundation Levels zijn géén certificering tot Human Design analist volgens de richtlijnen van de IHDS. Ze zijn vooral bedoeld voor je eigen proces van bewustwording en de levels geven inzicht in belangrijke componenten binnen het systeem. Uiteraard kan je een Human Design kaart enigszins leren lezen en kan je de inzichten eruit toetsen bij je client. De opleiding tot Human Design Analist duurt vervolgens nog ca. 3,5 jaar waarin je inzichten worden verbreedt en verdiept en vooral de samenhang en holistische analyse-vaardigheden worden ontwikkeld.

De trainingen die je bij mij kunt volgen worden erkend door IHDS en je ontvangt een certificaat van deelname.

Hier kan je alles lezen over de erkende Human Design opleidingen volgens de richtlijnen van de Internationale School of Human Design.

International School of Human Design

De 4 stappen volgens het IHDS (International School of Human Design) curriculum

Stap 1: Human Design Analyse/ Foundation Reading

Stap 2: Foundation Level I ~ Living Your Design workshop

Stap 3: Foundation Level II ~ Rave ABC training

Stap 4: Foundation Level III ~ Rave Cartography training

Na deze foundation levels kan je via de IHDS verschillende kanten op, afhankelijk van je interesse. Alle mogelijkheden daarvoor vind je hier.

Let op: Na de 3 foundation levels ben je géén Human Design analist. De IHDS gecertificeerde opleiding tot Human Design analist volgt na deze 3 levels en duurt vervolgens nog ca. 3,5 jaar.